土曜講座 第8回『カーターのグローバル・クッキング』
グローバル教育
2018年1月13日(土) グローバルコース中学生徒対象
I believe music and food are two ways to share one`s culture with others. On Saturday I had the chance to have the students in the Junior High School Global Course cook one of the many Jamaican dishes. Through this exercise, students could work in groups to prepare a foreign meal – Jamaican style vegetable soup (with Chicken) and also learn new vocabulary in English.
The students really enjoyed preparing and eating that which they prepared. I felt honoured to share this aspect of my culture with my students and I am looking forward to another opportunity to teach them about different kinds of food from my country.
グローバルコースの土曜講座であるグローバルエッセンスも第8回目になりました。
グローバルエッセンスでは外部から講師をお招きして、海外の文化や言語を学べる講座です。今回は本校のネイティブ教員であるカーター先生が、ジャマイカ料理の講座を開きました。
簡単に作れるジャマイカ風野菜スープを作りました。材料は鶏肉と野菜でとても健康によい料理でした。
コリン先生も来てアドバイスをしてくれました。
カーター先生の指示もすべて英語で行われ、生徒はカーター先生の英語を理解しながら料理を作りました。生徒にとっては実践的なアクティブラーニングとなりました。
文責:Carter, Ito